AALTER – Lenie Martens (29) opent in Aalter-Brug haar eigen hondentuin. Een afgezette speelzone waar je hond zich alleen of met vriendjes kan uitleven. Maar Calphanis is meer. Lenie heeft ook een uitlaatdienst voor honden, doet algemene dierenverzorging aan huis, en heeft een huisdierentaxi. Wij gingen langs.

Joeri Seymortier 16-08-22, 14:28 Laatste update: 16:06

 

Lenie Martens is de vrouw van Francis Verleyen, en start in de Prieelstraat in Aalter-Brug haar grote droom. Ze werkte acht jaar bij de politie, maar gaat nu voluit voor haar liefde voor dieren en honden. Haar bedrijfje Calphanis wil het leven van je trouwe viervoeter een pak aangenamer maken. “De naam Calphanis komt eigenlijk van canis en alpha”, legt Lenie uit. “Canis is Latijn voor hond en alpha is de leider van de groep. Ik heb heel wat diensten voor honden en hun baasjes, maar de hondentuin springt het meest in het oog. Dat is een grote weide in de Prieelstraat, die opgedeeld is in drie aparte zones. Allemaal perfect afgezet met een omheining van twee meter hoog. Via onze website kunnen hondenbaasjes een zone reserveren, voor een bepaald tijdslot. Je kan alleen met je hond komen, of je kan met vrienden komen en dus hondjes meebrengen die elkaar kennen. Maar in de hondentuin bots je dus nooit op vreemde honden. Je viervoeter kan er ongeremd spelen, en komt door de nieuwe geuren in een ware ontdekkingstocht terecht. In elke zone staan ook andere speeltoestellen, dus het wordt telkens weer een verrassing voor de hond. Wie hier zoal gebruik van maakt? Echt niet alleen mensen die op een appartement wonen of zelf geen tuin hebben. Mensen komen soms ook naar hier, gewoon om eens iets anders te hebben voor hun hond. Een beetje alsof je met je kind naar de speeltuin gaat.”

Sommige mensen organise­ren hier verjaar­dags­feest­jes voor de hond. Of er zijn hier pup­py-reü­nies van hondjes die allemaal uit hetzelfde nest komen. Lenie Martens

Voor een speelbeurt in de hondentuin betaal je 5 euro per half uur, plus btw. “Je kan voor een half uur of een uur komen, of voor een halve dag. Sommige mensen organiseren hier verjaardagsfeestjes voor de hond. Of er zijn hier puppy-reünies van hondjes die allemaal uit hetzelfde nest komen. Er staan picknickbanken, dus terwijl de hondjes spelen kunnen de baasjes wat eten of drinken. Mensen komen hier echt tot rust”, zegt Lenie.

Lenie Martens in haar hondentuin.
Lenie Martens in haar hondentuin. © Calphanis

Calphanis is meer dan enkel de hondentuin. “Ik heb ook een uitlaatdienst voor honden. Ik ga met de dieren wandelen wanneer mensen het te druk hebben met hun job of wanneer de baasjes bijvoorbeeld ziek zijn. Ik doe ook algemene dierenverzorging aan huis, en kom je honden of katten verzorgen aan huis wanneer je bijvoorbeeld op reis bent. Sommige dieren zijn meer op hun gemak thuis dan in een dierenpension, en dan kom ik gewoon aan huis. Ik heb tenslotte ook een taxidienst voor kleine huisdieren. Ik breng dieren bijvoorbeeld naar een nieuw baasje, naar de dierenarts of de hondentrimmer. Ik wil Calphanis nu met veel liefde voor de dieren verder uitbouwen. Mijn ultieme droom? Ooit een dagopvang en pension voor honden kunnen openen. Maar dat is nog niet voor morgen”, zegt Lenie Martens nog.

 

Info: http://www.calphanis.be

Lees het oorspronkelijke artikel hier: HLN Artikel