Lenie met haar twee oogappels op de losloopweide in Aalter-Brug.

AALTER – Na acht jaar voor de politie te hebben gewerkt, gooit Lenie Martens (29) het over een compleet andere boeg. In Aalter-Brug is ze gestart met een hondenweide waar viervoeters, al dan niet in gezelschap van hun vriendjes, zich volledig kunnen uitleven. “Honden hebben hier hun verjaardag al gevierd”, lacht ze.

“Het was altijd al mijn droom geweest om iets te doen met honden”, steekt Lenie van wal. “Ik ben een boerendochter en van kinds af aan gepassioneerd door dieren. Enkele dagen na mijn geboorte kwam Quesal bij ons wonen, een bruine border collie die mijn trouwste vriend werd. Op 13-jarige leeftijd nam ik afscheid van mijn viervoeter, maar de passie om met honden te werken bleef. Ik besloot om dierenzorg te gaan studeren en deed heel wat ervaring op bij mijn vrienden die een katten- en hondenhotel en teckelfokkerij uitbaatten, de Barelhoek in Lotenhulle.”

Feesjes met taart

Die ervaringen komen nu allemaal samen in haar bedrijf Calphanis, waarbij vooral de uitgestrekte hondenweide in Aalter-Brug in het oog springt. “Hier kunnen honden, maar ook hun baasje, tot rust komen. Je wordt hier door niemand gestoord, ook niet door andere honden, zoals op openbare weides. Ze kunnen hier rondsnuffelen en nieuwe geuren oppikken. Ook de vriendjes van de honden kunnen mee om hier te komen ravotten. Er zijn hier zelfs al verjaardagsfeestjes geweest en daarbij wordt de taart niet vergeten.”

Er staan picknickbanken en de weide is afgezet met een draad van twee meter hoog. “Daar kunnen ze dus niet over, zelfs een windhond niet. Voor 5 euro per half uur kan je de weide afhuren en er zijn er die hier wekelijks hun hond uitlaten. Tweemaal per week is er ook een roedelmoment waarbij honden gezamenlijk worden uitgelaten, maar dan moet het wel klikken tussen de dieren”, aldus Lenie.

Taxi- en uitlaatdienst

Maar de weide is niet het enige waarvoor je bij Calphanis kan aankloppen. “We bieden ook een uitlaatdienst voor honden aan, wanneer baasjes het bijvoorbeeld te druk hebben of ziek zijn. Daarnaast bied ik dierenverzorging aan huis aan en een taxidienst voor kleine huisdieren die naar de dierenarts of naar de trimmer moeten. Mijn ultieme droom is een hondendagopvang starten, maar we gaan dit stap per stap doen”, besluit Lenie.

Info: www.calphanis.be

Lees het oorspronkelijke artikel hier: Het Nieuwsblad

© mye